Populära ting i mobilen

På dryga tio år har mobilen kommit att bli ett av våra absolut viktigaste tekniska hjälpmedel och har idag nästan helt konkurrerat ut den fasta telefonen. Smartphonens intåg för några år sedan har dessutom ökat mobilens olika användningsområden markant.

Idag kan man i princip ha allting i mobilen från sin Internetbank och Försäkringskassa till sitt musikbibliotek och sin träningsdagbok. Numera går det till och med bra att betala med sin mobil i mataffären eller i klädbutiken med hjälp av olika så kallade plånboksappar och liknande.

En av de mest populära sakerna man kan ha till sin mobil är såklart spel av olika slag. Idag är utbudet av mobilspel så pass brett att det är svårt att inte hitta något som passar, vare sig man gillar sport, strategi, frågesport eller klassiska spel som schack, dam eller varför inte sudoku.

Olika former av appar finns det som alla vet gott om, en del mer användbara än andra. Om man verkligen letar så finns det faktiskt en hel del appar som man kan ha bra nytta av. Om man exempelvis tränar kan en träningsapp vara ett bra hjälpmedel för att strukturera sin träning på ett bra sätt. Vid löpträning finns ett flertal olika appar som mäter bland annat sträcka och kaloriförbränning, vilket kan vara intressant att veta.

Är man intresserad av nyheter och alltid vill ligga uppdaterad finns det flertal olika nyhetsappar med senaste nytt.