Dags att köpa nytt?

Köpvanor när det kommer till mobilen går allt från de som vill ha det absolut senaste till de som inte har något emot att välja en modell som har flera år på nacken. Men är man lite osäker kan det vara bra att tänka på både det ena och det andra.

Lansering vår eller höst

Beroende på vilket märke man föredrar att köpa finns det ofta lanseringsscheman man kan följa. Samsung, LG och HTC brukar i regel lansera nya modeller på våren medan Apple ofta kommer ut med sina på hösten. Även om man inte vill ha den senaste modellen är det ju inte ovanligt att se priserna gå ned något på förra modellen när nästa väl kommer ut.

Kan få mycket för lite pengar

Har man inte uppgraderat på väldigt länge är det värt att påpeka att man faktiskt kan få väldigt mycket för pengarna just nu. Även budgetmärken och modeller kommer ha betydligt bättre prestanda för samma eller kanske till och med bättre pris än den man har just nu. Och genom att hålla ögonen öppen efter reor kan man få ett ännu bättre pris.

Glöm inte tillbehören

När man ändå är ute och skaffar ny mobil är det ingen dum idé att uppdatera tillbehören också. Det finns mycket att välja mellan idag och flera butiker därute har enormt utbud av mobiltillbehör. Letar man bara runt lite kan man säkert hitta något helt nytt som förbättrar mobilupplevelsen på ett eller annat sätt.

Återvinn den gamla

Att bara lägga bort sin gamla mobil i en låda eller nåt är tyvärr inte ovanligt. Men de kommer mest troligt inte användas igen och bara ligga och skräpa. Ett mycket bättre alternativ till detta är att faktiskt vara lite miljömedveten och se till att återvinna mobilen.