Välj rätt hörlurar till telefonen

De flesta av oss äger nu en smarttelefon tillsammans med någon streamingtjänst. Vi bär alltid runt på telefonen och därmed musiken, så för många innebär det att man lyssnar på musik rätt ofta. Då är det väl klart att man ska ha ett par hörlurar som fungerar bra? Dock så har vi olika behov, vissa vill satsa allt på ljudkvalitet medan andra vill kunna ta med sina hörlurar på en springtur utan att de är i vägen. Som med mycket annat så finns det en hel uppsjö av olika modeller att välja på. Vi tänkte prata om vad du bör tänka på när du ska välja hörlurar.

Vad vill du få ut av din lurar?

Börja med att tänka på hur du använder dina hörlurar. Tillhör du de som mest lyssnar på musik på vägen till jobbet medan du går eller kanske åker tåg? Eller vill du lyssna kunna lyssna på musik medan du är ute och springer? Om du mest lyssnar på musik medan du åker tåg eller promenerar så kanske det kan vara värt att lägga en extra slant på ljudkvalitet. Vill du däremot kunna lyssna på musik under fysiska aktiviteter så kan det vara klokt att kolla lite närmare på passform och design. Det sista man vill är att tappa sina nya hörlurar ute på löprundan!

Trådlöst eller inte?

Det kommer allt fler trådlösa modeller av hörlurar och det kanske inte alltid gör valet lättare. För dig som gärna lyssnar på musik medan du rör på dig så kan det dock vara ett stort plus! Du slipper att kablarna trasslar sig och behöver aldrig oroa dig för att de ska vara i vägen medan du tränar. Betyder det att trådlösa hörlurar bara är för de som vill kunna springa? Självklart inte. Det är alltid en fördel att slippa kablar. Däremot så bör man tänka på att du måste förhålla dig till batteritiden. Har du ett jobb där du spenderar mycket tid med att prata i telefonen så kanske ett par trådlösa hörlurar håller en hel arbetsdag. Då kanske ett vanligt headset är ett bättre alternativ.