Glöm inte att uppdatera dina tillbehör

Hur ofta man uppdaterar mobilen kan variera ganska mycket från person till person. Somliga gör det flera gånger om året, medan andra väntar flera år mellan byten. Men när det väl blivit dags att göra bytet kan det även vara smart att vända blicken mot mobiltillbehören och se vad som kan uppdateras samtidigt.

Det mest självklara kommer ju vara saker som skal och fodral. Åtminstone om din nya mobil har andra dimensioner. Fodral kan ju ofta ha lite utrymme för variation i storlek, men vill du ha ett skal bör du ju alltid titta efter de som är anpassad din nya modell.

För många andra ting handlar det ju mer eller mindre om att se om det finns nya, bättre versioner ute, eller att helt enkelt hitta några roliga prylar som skulle vilja ha. Börja förslagsvis med hörlurarna och tänk på om du upplevt några problem med dem på senaste tiden. De trådlösa hörlurarnas batteri kanske inte känns som det håller värst länge nu, eller ett par hörlurar med sladd har börjat glappa.

Har du använt något som en mobilgrip du fäst på mobilen är det rekommenderat att inte försöka ta lös den för att återanvända på den nya. De är ändå så pass billig att du i längden tjänar på att skaffa en ny. Om din gamla ens skulle gå att återanvändas kommer det mest troligt inte sitta lika bra en andra gång.