Framtiden för mobiler

Smartphonen är omkring ett decennium gammalt nit och mobilvärlden har minst sagt normaliserats. Oavsett vilket märke ens mobil har är det inte mycket som skiljer den från konkurrenterna vad gäller varken utseende eller prestanda. Och nu kan man ju fråga sig om detta även är framtiden?

Mobiler har i överlag varit ett område där utvecklingen har skett riktigt snabbt. Men på senare tid har vi nog sett allt mindre kliv varje år. Men om man tittar på forskning, patentansökningar och även rykten kanske vi får se något mer annorlunda i framtiden.

Den böjbara skärmen är bland annat något som en del verkar satsa ordentligt på och företag som Samsung, Lenovo, Nokia och LG sägs alla ha denna teknologi under utveckling. Är detta fallet kan vi nog se många bära sina mobiler inte i fickan utan kring handleden.

Modulära mobiltelefoner är också något som många vill ta fram, och trots att vi sett en del misslyckade försök på detta är det inte något som bör avfärdas rakt av. Det kan helt enkelt vara så att teknologin inte riktigt finns där än för att göra detta till den verklighet alla vill att den ska vara.

Motorola har tydligen också tagit patent på en skärm som kan läka sig själv med hjälp av värme. Är man en av dem som tappat sin mobil en gång för mycket och fått en och annan repa eller spricka på skärmen kan detta vara den perfekta lösningen.