Uppdaterad på underhållning med appar

Underhållningsvärlden sover aldrig. Det dyker alltid upp nyheter inom teve, sport, film, spel, böcker och humor. Eftersom man ofta är på springande fot är det svårt att hålla sig uppdaterad med allting som händer runt om i världen. Men med några smarta appar kan man hålla sig ajour hur lätt som helst!

Lite härligt kändisskvaller

Det är alltid intressant att få höra senaste skvallret om sina favoritartister och skådespelare. Det kan vara intressant att få läsa om de man inte tycker om också. Men att söka på skvaller på nätet leder ingenstans eftersom det finns så många dåliga sajter fulla med lögner och reklam.

Ladda hellre hem Gossip Bucket som finns tillgänglig på Appstore. Appen samlar information från hela webben och presenterar dem i appen som smånotiser. Hittar man en artikel som verkar intressant kan man klicka sig vidare och läsa mer.

Senaste nytt från pokervärlden

Poker är en av de största spelen på nätet med flera miljoner spelare och desto fler tittare. För dem som har ett gediget pokerintresse kan det vara svårt att hitta rätt platser att hitta information. Man vill kanske se lite intervjuer med de professionella spelarna och se matcherna kring finalbordet live.

Den största pokersajten i världen, PokerStars, har en egen app som heter PokerStars TV där man kan se streamat innehåller som sänds live, eller titta tillbaka på favoritslagen mellan pokerspelarna.

Sportnytt för fanatikern

Sport måste vara den absolut populäraste underhållningsformen som lockar människor över hela världen oavsett språk, etnicitet, kön och ålder. Det är världsomspännande. Och just i Sverige är det ingen kanal som är lika bra på att prata om sport världen över än SVT. Här kan man följa Vasaloppet, VM i fotboll och Curling SM på samma plats.

SVT-appen är riktad mot sportnyheter. I den följer man inslag, se matcher och tävlingar live, lyssna på intervjuer och analyser utan att betala någonting alls.

Vilka bok att sluka härnäst?

Som bokälskare försvinner man in i författarens värld och resten av världen försvinner. Efter en avslutad bok hungrar man genast efter en ny, men det kan vara besvärligt att hitta nya favoriter.

Goodreads har en briljant app (och hemsida) där man fyller i vilka böcker man har läst och rankar dem. Deras algoritm kan sedan ge förslag på andra böcker av andra författare som du borde uppskatta med tanke på vilka genrer och kategorier du läst tidigare. Man får även tips om de senaste böckerna av ens favoritförfattare.

Hitta film inför fredagsmyset

När man söker på nätet istället för att besöka en videobutik får man plötsligt tusentals titlar att välja bland. Det är ingen som orkar läsa handlingen på dussintals filmer för att hitta en som känns intressant. Istället ser man på en film man redan sett.

Eller så laddar man ned IMDB:s app där man kan söka filmer utefter väldigt specifika genrer: finns det exempelvis några filmer i kategorin komedi-skräck eller fantasy-noir? Svaret är ja, flera hundra. Man kan sedan fortsätta att sortera efter ranking och år för att få färre alternativ att välja bland.

Skratta till memes hela natten

Humor är väldigt individuellt. Vad en kompis tycker är roligt behöver inte vara roligt för en själv. Ålder, nationalitet, samhällsklass och flera andra faktorer spelar in när det kommer till humor. Men internet har ändå gjort sitt bästa för att förena alla under samma fana.

Appar som 9GAG går ut på att titta på roliga småklipp, så kallad GIF, se roliga bilder från hela världen och dela med sig roliga historier (både påhittade och äkta). Det är lätt att välja vilken kategori man vill ha på bilderna och man kan snabbt scrolla förbi det som inte är intressant.