Huawei Mate 10 Pro – en förtitt

Lägligt innan julhandeln verkligen drar igång kommer Huawei ut med sin senaste kreation: Huawei Mate 10 Pro. Den kommer ut i slutet av november, men man kan redan förboka den. Och här ska vi ta en liten titt på denna och vad man kan vänta sig av den.

När vi ser något som verkligen tagit mobilvärlden med storm och alla andra börjar anamma kort därefter kan man ofta spåra det till någon enskild modell. Kanske de inte tekniskt sett var först, men de var i så fall den första som gjorde det riktigt bra. Detta kan nog sägas vara fallet när Huawei P9 introducerade dubbelkameran baktill, och Mate 10 Pro fortsätter denna trend starkt med även en väldigt stor skärm. Den hänger dock även på i andras trender och slopar hörlursuttaget helt.

Men sin stora skärm som täcker praktiskt taget hela framsidan har man valt att flytta fingeravtrycksläsaren till baksidan. Det är bekvämt placerad centralt och inte i närheten av någon av de två kameralinserna.

Skärmens format (18:9) betyder att man får extrapixlar på höjden. En del appar kommer således kunna ge en bättre överblick medan andra kommer att få svarta kanter längst sidorna. Huaweis egna appar kommer nog vara de som använder denna skärm bäst, åtminstone den första tiden.

Mate 10 Pro inkluderar även en stödprocessor för AI som kommer att snabba upp och effektivisera en hel del funktioner i systemet. Denna teknologi har dock en hel del andra applikationer som vi säkert kommer att få se mer av framöver.