Galaxy S7


Galaxy S7 är Samsungs nya flaggskepp och även här är den böjda glasytan ett kännetecken men nu mera placerad på baksidan vilket ger ett bekvämare grepp. Till skillnad från Galaxy S7 Edge har S7 en något mindre skärm på 5.1 tum mot för 5.5 tum. Skärmpanelen ger en utmärkt punkttäthet med sina 1440 x 2560 bildpunkter och har en ovanligt hög ljusstyrka i maxläge. Den platta skärmen har en perfekt betraktarvinkel och ger ingen bildförvrängning i kanterna.

shutterstock_285722369

 

Galaxy S7 har återfått några gamla funktioner och den nya kullen är IP68 klassade vilket innebär att de kan befinna sig på 50 cm djup i ca15 minuter. S7 kommer till en början att säljas med 32GB internminne så SD-kortläsarens återkomst kan vara avgörande för den som tar mycket bilder eller vill se filmer, hamstra musik osv.

Batteritiden har maximerats via det stora batteriet som Samsung stoppat in i mobilen och den nya “always on” funktionen gör så att skärmen inte behöver slås igång för att se notifieringar och klockan. Storleken på batteriet kan jämföras med att titta på 10 timmars hd-film utan problem. Dessutom stödjer Galaxy S7 trådlös laddning för Qi och PMA standard.

Kameran har minskats från tidigare 16 megapixel till nuvarande 12, vilket ska ge bättre egenskaper vid fotografering i mörkare förhållanden då Samsung satsat på en censor med större individuella pixlar. Den nya censorn har en snabb autofocus som gör det lättare att följa objekt med bibehållen skärpa.