Bingo i mobilen

Bingo är ett spel som praktiskt taget alla är bekant med, även om man kanske inte spelat det själv. Idag är det många som faktiskt spelar spelet online, antingen på datorn eller till och med i mobilen.

bingo_427909276

Det är nog ingen överdrift att säga att det är tack vare TV4s program Bingolotto som bingo är så väl känt som det är idag. Det började sändas redan 1991 och kan fortfarande ses på tv.

Med tanke på hur enkelt spelet är kan man lätt tro att spelet sträcker sig långt tillbaka. Och medan modern bingo kan sägas sträcka sig tillbaka till omkring 1530-talets Italien, har vi faktiskt bara haft organiserad bingo här i Sverige sedan 1961.

Det skulle dock dröja många år innan bingo dök upp på internet. I och med smartphonerevolutionen fick då även alla möjliga spel tillgängliga på mobilen, och detta inkluderade även just bingo. Medan det kanske inte blivit lika vida spritt som andra pengaspel kan man inte neka att det helt klart hittat sin publik. Sajter som Lyckospel hjälper dessa att hitta platser att spela på och förklarar även i detalj hur det går till att spela bingo online.

Då bingo är i grund och botten ett väldigt simpelt spel är det väldigt enkelt att spela detta på mobilen. Skärmen behöver heller inte visa en massa olika komponenter samtidigt, vilket gör allt klart och tydligt, även om man har en något mindre mobil.

Dessa spelsajter har nästan alltid gratisversioner man kan testa på. Och det är helt klart rekommenderat att man börjar där om är ny till spelet eller bara känner att man behöver lite tid att bli van att spela online.